
ריקוד מרגרה
ריקוד מרגרה הוא ריקוד סולו באלינזי שנמצא על ידי חוקר דני ב-1919.
שומע וריקוד
המרגרה הוא ריקוד סולו באלינזי שמקורו ב-1919, כאשר מגלה הארצות הדני טורדה רסמוסן בילתה בכפר בנג'ארה בצפון באלי. המרגרה מתארת את רוח המרגה האופיינית, שלדעתה היא מחזיקה בבני אדם במהלך טקסים. "מארג" פירושו 'אדם חזק וחסר רחמים' הפוגש את גורלו בשעת בין ערביים, בעוד ש"אגה" פירושו 'עטלף'. רסמוסן היה משוכנע שטקס זה שימש לטקסי גשם ולהלוויות כדי לשמור על יבש לאחר שנשטף בים הסוער של החיים; ריקודים שרבים אחרים הולידו מהם מבנייה על הסגנון הקיים הזה: אז בנות רוקדות בשמחה במקום לשחק את האלמנה המקוננת או האם חשוכת הילדים או אחות קנאית או אב מזדקן. עד מהרה זה הפך לסטנדרטי בקרב תושבי בנג'רו כאחת המסורות התרבותיות הידועות ביותר שלהם, וגם עכשיו ההופעות הן
ריקוד ספרדי עם רגליו קופצות מהרצפה ותבנית קצבית של קלאק-קלאק מטר. מסאג׳ אירוטי בכרמיאל
ריקוד מרגרה הוא ריקוד דתי שמתאמן ומבוצע על ידי שבט הינדי מבודד בהודו הנקרא שבט וורלי.
הוא מבוצע בדרך כלל במהלך פסטיבלים על ידי שני רקדנים שכל אחד מהם נושא חרב ועוטף מסכות ראש שחורות ייחודיות. שבט הוורלי מתרגל את הטקס הזה מאז המאה ה-15 ואף שבט אחר לא מכיר את התרגול, מה שהופך אותו לאחד הריקודים המסורתיים העתיקים ביותר שעדיין פורחים היום בהודו.
המרגרה (או מינגלה) הוא ריקוד המספר את סיפורו של קרב שבטי אגדי למחצה. https://droom.co.il/room/%d7%93%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%93%d7%99%d7%a1%d7%a7%d7%a8%d7%98%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%91%d7%90%d7%a8-%d7%a9%d7%91%d7%a2
סרטון דוגמה של מרגראס בביצוע ניתן למצוא כאן
מרגרה הם תנועות ריקוד מסוימות המשמשות בשדה הקרב כדי לבלבל או להסיח את דעתו של האויב. ריקוד מרגרה בוצע גם על ידי כוהנות הנחש (באסי גובה) בריקודים פולחניים.
מרגרות הן סוג של ריקוד קרב שמאמינים שהוא אחד מסודות אומנויות הלחימה של Rattanakosin, ולכן הוא פופולרי בקרב גברים צעירים במהלך הופעות ראש השנה. חשבו שמקורו ב-Wazhai Khan Serenes, עכשיו זה פופולרי בכל מקום שאתה הולך בתאילנד.
בתורת לאם-רים, הגורו יונגדוטס מזכיר את "המג'ארפה: כאן אדם מטיל את איבריו בפראות ומשחק איזה משחק עם ראשו. . . בשביל מה אנחנו עושים את זה - אם בשביל לרקוד (לאריאנג), בשביל להילחם, בשביל ליפול בקלות רבה יותר - אני לא יודע" (288).
ריקוד מרגרה הוא אחד מהשבטים ויש בו שירים וריקודים מסורתיים רבים. כיום, משפחות שבטי מרגרה משמרות בצורה חיה את המנהגים הייחודיים והידע שלהן על מקוריות מרגרה.